FAIL (the browser should render some flash content, not this).Hírlevelek listája

2015.06.12.   -   LIFE program

Tisztelt Ügyfelünk!

Kérem engedje meg, hogy rendszeres hírlevelünk keretében felhívjam szíves figyelmét az alábbiakra:

Az Európai Unió LIFE programjának Éghajlat-politikai Alprogram keretében összesen 56,67 millió euróra pályázhatnak a köz-, a magán- és a civil szféra szereplői 2015-ben.

Az alprogram három kiemelt területe az éghajlatváltozás mérséklése, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, valamint az éghajlat-politikai irányítás és tájékoztatás.

A pályázati kiírás egyebek mellett támogatja az ózonkárosító vegyületek éghajlatbarát megoldásokra történő cseréjét, az energia-intenzív iparágak védelmét, a klíma-alkalmazkodás integrálását a várostervezésbe és a klímapolitikai monitoringot segítő koordinációs platform építését.

Az alprogram pénzügyi eszközök alkalmazásával a magánforrások nagyobb fokú mobilizálására is lehetőséget biztosít. Ezt az Európai Beruházási Bank helyi bankokon keresztül nyújtott kedvezményes hitelei és garanciái is segíthetik. Mindezek mellett megjelent a LIFE Éghajlat-politikai Alprogram integrált projekt és technikai segítségnyújtási projekt felhívása is. A hagyományos pályázatok leadási határideje 2015. szeptember 15. nap.

A pályázati felhívás ismertetése céljából és a hazai pályázatok eredményessége érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Földművelésügyi Minisztérium 2015. június 18-án LIFE Információs Napot tart, ahol az érdeklődők részletes tájékoztatást kaphatnak a program általános és pénzügyi feltételeiről, pilléreiről, az eddigi nyertes pályázatokról és a jó gyakorlatokról.

Az Információs Nap regisztrációs íve elérhető:

http://www.kormany.hu/download/0/50/60000/LIFE_regisztracios_lap.doc

További információ:

http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/fejlesztes-es-klimapolitikaert-valamint-kiemelt-kozszolgaltatasokert-felelos-allamtitkarsag/hirek/tobb-mint-56-millio-euro-unios-forras-eghajlat-politikai-projektekre

További kellemes napot kívánok!

Üdvözlettel,
Dr. Varga Balázs
Absolute Consulting. © 2007 • Minden jog fenntartva. • Készítette: Horizon Webstúdió