FAIL (the browser should render some flash content, not this).Hírlevelek listája

2015.08.19.   -   Környezetvédelmi program

Tisztelt Ügyfelünk!

Kérem engedje meg, hogy az elmúlt napok szélsőséges időjárási viszonyaira tekintettel ismételten felhívjam szíves figyelmét az alábbiakra, különös tekintettel a településeket érintő ár- és belvízgazdálkodási feladatokra.

A földrajzi fekvés, a domborzat és az éghajlati adottságok következtében hazánk árvízzel és belvízzel egyaránt veszélyeztetett területnek számít. Vízkészleteink időbeli és területi eloszlása rendkívül szélsőséges. Az árvizek és belvizek által veszélyeztetett terület eléri az ország területének 50%-át, amely európai összevetésben kimagasló érték. Az ország közel fele (44 500 km2) síkvidék, jelentős kiterjedésűek a lefolyástalan, mély fekvésű területek.

Több mint 20 000 km2 területet veszélyeztet árvíz, ebből 5 610 km2 a Duna, 15 641 km2 a Tisza vízgyűjtőjén található.

Az ár- és belvizek mellett az utóbbi évtizedben többször előfordult (legutóbb 2013-ban), hogy a víztöbbletet még ugyanazon évben tartós aszály követte. A szélsőséges vízháztartási viszonyok a gazdálkodási kockázat mellett az ökoszisztémákat is veszélyeztetik.

A hazánkban végzett klíma-egészségügyi vizsgálatok alapján megállapították, hogy a Kárpát-medencében az extrém meteorológiai események, így elsősorban a hőhullámok, továbbá a szélsőséges hidrológiai események (árvíz, belvíz) jelentenek jelentős egészségi kockázatot. Az éghajlatváltozással összefüggésben potenciálisan növekszik az UV sugárzásnak való kitettség (ami bőr- és szembetegségeket okozhat).

Tekintettel a fentiekre kérem engedje meg, hogy ismételten hangsúlyozzam a települési környezetvédelmi program, valamint annak részét képező intézkedési tervek jelentőségét. A Nemzeti Környezetvédelmi Program elérhető (Nemzeti Környezetvédelmi Program megnevezéssel) az alábbi oldalon:

http://www.szantoestarsa.hu/dokumentum.php

Kérem engedje meg, hogy felhívjam szíves figyelmét arra, hogy a vállalkozásunk vállalja a települési környezetvédelmi programok összeállítását, megalkotását.

Kérem forduljon hozzánk bizalommal, kérje meg ajánlatunkat!

További kellemes napot kívánok!

Üdvözlettel,
Dr. Varga Balázs
Absolute Consulting. © 2007 • Minden jog fenntartva. • Készítette: Horizon Webstúdió