FAIL (the browser should render some flash content, not this).Hírlevelek listája

2016.03.31.   -   Kerékpár pályázat éghajlatvált. hulladékgazd.

Tisztelt Ügyfelünk!

Kérem engedje meg, hogy az alábbiakra felhívjuk szíves figyelmét.

- Megjelent a 2016. évi KERÉKPÁRRAL 7 HATÁRON ÁT programsorozat keretében egyedi támogatás igényléséről szóló pályázati felhívás és tájékoztató.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az 1330/2011. (X.12.) Korm. határozattal elfogadott Kisméretű Szálló Por (PM10) Csökkentés Ágazatközi Intézkedési Programjának a nem motorizált közlekedési módok népszerűsítése feladat végrehajtása keretében Kerékpárral 7 határon át címmel 2016. évben is vissza nem térítendő egyedi támogatási lehetőséget hirdet a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros túrák, programok megvalósításához. A pénzügyi támogatás keretösszege 15 millió forint.

A támogatás forrása: Magyarország 2016 évi központi költségvetéséről szól 2015. évi C. törvény 1. számú melléklete XVII. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezet, 20. cím, Fejezeti kezelésű előirányzatok cím, 32. Közlekedési Ágazati Programok alcím, 12. jogcímcsoport Közúti közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi feladatok fejezeti kezelésű előirányzat (ÁHT azonosító szám: 333728)

Támogatás célja:

A Kerékpárral 7 határon át programsorozat céljai: a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpáros közlekedési mód népszerűsítése, a szabadidő hasznos eltöltésének elősegítése valamint a határmenti együttműködés keretében a szomszédos országokkal (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Ausztria) – beleértve azok magyarlakta térségeivel – fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése. A célok megvalósítása érdekében kerékpáros túraprogramok kidolgozásával lehet pályázni. A támogatást kerékpáros versenysport rendezvény szervezésére nem lehet igénybe venni.

A pályázati felhívás az alábbi oldalon olvasható:

http://www.greendrone.hu/templates/dokumentumok/068_09-56-28.pdf

- A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Országos Meteorológiai Szolgálat közreműködésével 2016. március 23-án, a Meteorológiai Világnapon magyar nyelven is hozzáférhetővé vált az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) Ötödik Értékelő Jelentés Szintézisének Döntéshozói Összefoglalója.

Az összefoglaló tényként állapítja meg, hogy a globális felmelegedés elsődlegesen az emberi tevékenységhez köthető. Az üvegházhatású gázok fokozódó kibocsátásával megnő a visszafordíthatatlan változások valószínűsége. A Föld természeti és társadalmi környezetét egyaránt befolyásoló éghajlatváltozás az egyre szélsőségesebb időjárási események intenzitásában és gyakoriságában figyelhető meg.

Magyarországon a múlt század eleje óta tapasztalt 1 °C-os országos hőmérséklet-emelkedés meghaladja a globális növekedés 0,81 °C-ra becsült mértékét. Ezért a korábbiaknál is fontosabb a megelőzés és a felkészülés, a kockázatok kezelésében az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és a hatások azonnali mérséklése együttesen jelenthet csak hatékony megoldást.

Az összefoglaló anyaga az alábbi oldalon érhető el:

http://www.greendrone.hu/templates/dokumentumok/069_10-09-12.pdf

- 2016. április 1. naptól indul az új, országosan egységes hulladékgazdálkodási rendszer, megkezdi működését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV)

Lásd még:

http://www.greendrone.hu/templates/dokumentumok/070_10-40-14.pdf

Környezetvédelmi tárgyú hírleveleinket az alábbi oldalon olvashatja:

http://www.absoluteconsulting.hu/hirlevel.html

Közbeszerzési tevékenységünkről az alábbi oldalon olvashat:

http://www.absoluteconsulting.hu/kozbeszerzes.html

Elérhetőség: kornyezetvedelem@absoluteconsulting.hu

Üdvözlettel,
Dr. Varga Balázs
Absolute Consulting. © 2007 • Minden jog fenntartva. • Készítette: Horizon Webstúdió